— ΑΜΟΡΓΟΣ

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

“Χτισμένη στην όμορφη Χώρα της Αμοργού, η Εμπροστιάδα βρίσκεται μέσα σε έναν μεγάλο κήπο, στην πάνω είσοδο της Χώρας, τρία χιλιόμετρα από την παραλία της Αγίας Άννας με τα καθαρά νερά και τους όμορφους βράχους”

Ντυμένη στο παραδοσιακό κυκλαδίτικο χρώμα, η Αμοργός αποτελεί τον ιδανικό νησιώτικο προορισμό. Το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, προσφέρει απλόχερη ομορφιά στον επισκέπτη. Το ιδιαίτερα μεγάλο υψόμετρο του βραχώδους νησιού κάνει τη θέα της θάλασσας του Αιγαίου αφοπλιστική, ενώ οι παραλίες με τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά και τις σπηλιές τους μαγεύουν τον επισκέπτη. Περπατώντας στα αμέτρητα γραφικά μονοπάτια της, η Αμοργός μας ταξιδεύει στο χρόνο μέσα από την εκτυφλωτική ομορφιά της. Άνθρωποι σμιλευμένοι από το άγριο τοπίο, τον αέρα και το αλάτι, συμβάλλουν με τη φιλοξενία τους στην κυκλαδίτικη όαση.

ΧΩΡΑ ΑΜΟΡΓΟΥ

Η Χώρα της Αμοργού είναι η πρωτεύουσα του νησιού και βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της. Αυτή η θέση επιλέχθηκε σκόπιμα από τους κατοίκους του παρελθόντος καθώς η μοναδική του θέση την έκρυβε από τους πειρατές.

Η αρχιτεκτονική της Χώρας είναι κάτι μοναδικό στις Κυκλάδες. Από την πρώτη στιγμή θα εκπλαγείτε από την ευγένεια, τη σπάνια αρχιτεκτονική και τις πολλές εκκλησίες. Πλακόστρωτοι δρόμοι, λευκά σπίτια γεμάτα γλάστρες με βασιλικό και γαρίφαλο, και αυλές με γλυκό άρωμα από αγιόκλημα και γιασεμί συνθέτουν μια ονειρική ατμόσφαιρα. Τα περισσότερα καταστήματα της Χώρας βρίσκονται στον κεντρικό παλιό λιθόστρωτο δρόμο. Όλες οι ταβέρνες, τα ουζερί και τα καταστήματα δώρων στεγάζονται σε παραδοσιακά κτίρια και είναι διακοσμημένα με πάθος, προσθέτοντας μια άλλη πινελιά στην ομορφιά της Χώρας.

ΑΜΟΡΓΟΣ
ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ
ΚΑΤΑΠΟΛΑ
ΧΩΡΑ ΑΜΟΡΓΟΥ